Yeast Wörks Black Mamma Americano

Indul a Black Mamma projekt!

Yeast Wörks Black Mamma
A Black Mamma eredeti üvege

A Black Mamma története:

A Yeast Wörks még csak Élesztő Sörműhelyként volt ismert, amikor a Hara Punk sörfőzőivel együttműködésben először főzette meg a Black Mamma coffee-stoutot! A sör sokáig kizárólag az Élesztő vendégei számára készült. A kávés stout hamar megtalálta a közönségét – könnyű fekete teste és erős feketekávé lelke az Élesztő egyik legjobban pörgő sörévé tette.

Miért szerették ezt a sört?

Az Élesztő Sörműhely célja az volt, hogy népszerű söröket tegyen fel saját csapjaira, ezért adtunk rá, hogy a sör ne csak egy szűk réteg tetszését nyerje el. Könnyen iható fekete sört főztünk, amit akár nyáron is szívesen vásároltak. A kávéivók már a sör karakteres kávéillatától elaléltak, ami után a sör komplex – pörköltmalátás, komlós – kávéíze sem okozott csalódást.

 Az újrakezdés

Aztán különféle okok miatt kimaradt egy pár főzet, de a közönség nem felejtette el a Mammát. Annyit emlegették az élénkítő hatású coffee-stoutot, hogy éreztük, újra kell indítanunk a Black Mamma sztorit, mert még sok minden van benne!

Az új Black Mamma már a Bart Dániel és Soós Olivér alkotta Yeast Wörks produkciójában készült, de továbbra is a receptet évekkel korábban összeállító Csanád Márton és Simonfai Balázs – a Hara Punk – együttműködésével – a Hop Top Sörfőzdében: Ali Rawech Szami jóvoltából. Kávés partnerünk a Lumen Kávézó és László Péter!
Yeast Wörks Black Mamma Americano

Az új Black Mamma

A Black Mamma a jövőben 3 variácóban kerül majd piacra: Americano, Classico és Special. Az első kettő az évszaktól függően lesz elérhető, az Americano egy könnyedebb változat a melegebb hónapokra, míg a Classico egy testesebb és magasabb alkoholtartalmú a hidegebb időkre. A Special verzió még kialakítás alatt áll – itt szabadjára engedtük a fantáziánkat, de erről ezen a ponton többet nem árulhatunk el!

Vélemény, hozzászólás?