A BrewDog Budapest story

2018-11-14 0 By Bart Dániel
BrewDog Bar Budapest

2014 óta benne van a levegőben, hogy Budapest megérdemelné, hogy rajta legyen a BrewDog térképén – ez hatalmas elismerés lenne a főváros sörfogyasztóinak és az éjszakai életének. Sok sikertelen tárgyalás után most pedig – Tallin és Varsó után – Budapesten nyílik meg a világ vezető craft-beer franchise kocsmája!

A Hudi Hudi Kft. 2015 óta a BrewDog hazai forgalmazója és nem sokkal ezután alá is írtunk velük egy szerződést a bár megnyitására. A szerződés aláírásával nem az volt a célunk, hogy belevágjunk a vendéglátásba, hanem az, hogy biztosítsuk a BrewDogot az elkötelezettségünkről, hogy megtaláljuk a lehető legjobb üzemeltetőt és helyszínt a Bár megnyitásához. Ezzel bele is kezdtünk a közel két évig tartó munkába

Megkeresni a helyszínt

Számtalan helyszínt néztünk meg, de csak pár érdemel szót, mint például az éppen elbizonytalanodó sorsú Akácfa utcai volt Kispipa étterem, ami akkor Malt’r néven próbált érvényesülni – a BrewDoggal egyeztettük is a helyszínt és bár nem kitörő örömmel, de elfogadták volna. Felmerült a Wichmann épülete is, de annak komoly problémája volt, hogy semmi módon nem lehetett hozzá kerthelyiséget csatolni és a megvásárlás is akadályokba ütközött, így a tárgyalások megfeneklettek. Ez a helyszín nagyon közel állt a szívünkhöz és nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült végül összehozni.Azt tudtuk, hogy egy ilyen helyet csakis a belvárosban lehet megnyitni, mert nem az volt a cél, hogy a nagy nemzetközi név egy kevéssé alkalmas helyszínre kicsábítsa a közönséget, hanem az, hogy a BrewDog trademark elfoglalja méltó helyét a pesti éjszakában, és folyamatos teltházzal működjön!

Emberekben gondolkodni

Figyelmünk a Király utca környéki helyekre koncentrálódott, de igazán alkalmasat nem találtunk. Végül lokációs alapon nem is jutottunk el a megoldásig – egyre inkább emberekben kezdtünk gondolkodni. Jó pár kreatív vendéglátóssal beszélgettünk – többek közt Szűcs Péterrel, aki nem tegnap kezdte a pesti kocsmák nyitását, de akkoriban éppen inkább Berlinben gondolkodott.

Szűcs, ismertebb nevén Szepe hozott magával még egy embert, Popovits Dávidot, a Doblo Bár tulajdonosát, aki pedig már egy valódi helyszínt is hozott magával: az Anker Klub éppen arculatváltás előtt állt, nagyszerű helyen, a bulinegyed kapujában, gyönyörű környezetben, tökéletes megoldás! Úgy tűnt, hogy a Szepe/Popovits/Anker szupergrupp nagyszerű BrewDog bárt fog nyitni, így nem haboztunk, átírtuk a szerződést az üzemeltetőre és uccu neki, bele is vágtak az építkezésbe.

Az elmúlt pár évben tucatnyi társaság gondolkodott a BrewDog bár megnyitásán, de az valójában egyáltalán nem egy jutalomjáték és nem egy könnyű feladat. A BrewDog brand világszerte ismert minőségi és őszinte söreiről, ezt megjeleníteni egy pesti kocsmában nem egyszerű, sőt komoly alázatot követelő feladat.

Hogy ezt mennyire sikerült teljesíteni, azt állapítsátok meg magatok, és menjetek el a régi Anker helyén nyitó budapesti BrewDog bárba! Mi pedig addig is iszunk egy jó Punk IPA-t… egészségetekre!