Berlini sör hét 2017 Tamás vidáman iszogat

Berlin Beer Week

2017-07-26 0 By olee

Berlin Beer Week LogoHello Mad Scientist

Berlinben a Spree partját mély árnyékba borítják a hatalmas öreg platánok. A rekkenő hőség elől ide menekültünk míg a hajónkra vártunk. Nem sima sétahajózásra indultunk: a Berlin Beer Week nyitóeseményére, a Craft-Beer Cruise-ra voltunk hivatalosak, Annával és Bálinttal. Bálint gondterhelten nyomogatja a telefonját, Anna összevont szemöldökkel kémleli a messzeséget, mintha onnan kéne érkeznie a hajónak vagy valamiféle megváltásnak.

És akkor egy ismerős forma bontja meg a táj egyhangúságát: balról beúszik Szilágyi Tomi tökéletes gömbölyded hasa. Hello Mad Scientist! Szálljunk hajóra!

[foogallery id=”367″]

Indulás

Velem született visszafogottságom nem engedi, hogy belevessem magam a tolakodásba, majd méltóságteljesen utolsónak fogok a fedélzetre lépni. Így ráérősen bámészkodva méregettem a sor toporgását,és legeltettem a szemem a craft-beer arcokon, akiken eléggé látszott, hogy egy falkába valók. Majdnem mindegyik úgy nézett ki, mint Tomi, a mi sörfőzőnk.

[foogallery id=”401″]

Két lélek egy testben

Látott már valaki csigát, amint lehagy egy űrrakétát? Ha igen, hát én ennél is többet láttam: Tomit sörért menni! Láttam a teknőst, amint lehagyja a nyulat! Mielőtt megéreztem volna a talpam alatt a hajó ringását, ő már az Omnipollo stoutjáról áradozott, kezében több pohár sörrel, melyeket már meg is kóstolt! Nekem még a poharamba helyezett reklám papírt sem sikerült kivennem! Ez egy másik Tomi, ez kilépett a medréből, mint a Duna és lerohanja síkságot, mintha dr. Jekyll egyszer csak úgy döntött volna, hogy elutazik, és örökre otthagyja Mr. Hyde-ot a büdös Londonban.

[foogallery id=”402″]

Tényleg itt voltam?

Tomi viharos átalakulását még az sem tudta fékezni, hogy az uszkve húsz exkluzív csap egyikéből pont az ő söre folyt. Talán mert az dr. Jekyll söre volt, aki épp elutazott. Mr. Hyde Tomi csak annyit tudott mondani minden legurított korty sör után, hogy: “Ez a vége! Ennél nincs tovább! Ez a csúcs!” és észre se vette dr. Jekyll Tomi sörének sikerét! Az is a vége volt, annál sem volt tovább és az is egy csúcs volt; csak egy olyan csúcs, amire Tomi már többször kitűzte a Mad Scientist zászlaját!

[foogallery id=”403″]

Soós Olivér – Hudi Hudi

köszönjük a fotókat Honfi Annának!