St. Peter's Cream Stout

Télen a legjobb fekete sört inni!

Cream, Dry, Milk Stout

Eljött a hidegebb idő, mikor is a testesebb italok felé fordul a figyelmünk. Mindenféle gyümölcsös, kávés, vagy csokis ízvilágban keresgélhetünk. Lehet porter, stout, fekete ipa, vagy a hagyományosabb fekete lager is, bár ez utóbbi ritkán kínál túl nagy izgalmat. A Stout és Porter sörök eredetileg Britanniából származnak, míg a Dark Lager európai eredetű. Mikor választunk érdemes odafigyelni, hogy milyen Stout sört választunk, ugyanis nagy különbség van köztük.

St. Peter’s Cream Stout

A Stout sörök közül talán a legismertebb egy száraz (Dry Stout), amit sokan ismernek és isznak a világon, ez a Guinness. Ha ezt szereted, valószínűleg csak addig marad a kedvenced, amíg meg nem kóstolsz egy Sweet Stout, vagy egy sima, krémes Stout típust is, amit kisüzemi körülmények között készítenek. Egy javaslatunk mindenképpen van: St. Peter’s gyártja Britannia legjobbját. Az alábbi videón láthatod, ahogy ezt a sört egy videó blogger éppen kóstolja.

St. Peter’s Brewery

Ez a kisüzemi, vagy kézműves sörfőzde az angol tradicionális sörök készítőinek az egyik legjobbika. részletesebben olvashatsz róla itt.

St. Peter's Cream Stout
St. Peter’s Cream Stout