Gemenc Distillery

A Gemenc Distillery Kft. 2015-ben kezdte meg a szeszesital készítést. Vállalkozás alapítóként régi vágyam volt, hogy a gyümölcs többlet termésünkből párlatot készítsek. A kereskedelmi és magán párlók szinte kizárólag pálinkát főznek, így gondoltként a whiskey készítését terveztük. Cégalapítóként két új szakmát kell megtanulni és elsajátítani, – a gabona szesz készítést és a hordós szeszérlelést. Tervem, hogy magyar grain whiskeyt készítek. Az amerikai és osztrák készítők a példaképeim. Kukoricát, rozst, árpát használok alapanyagnak, – az árpából malátát is készítek. Az érlelési minta új maximum 136 literes zempléni tölgy hordóban magas hőmérsékleten aktív érlelést kívánok folytatni. Az 50 literes alaphordóban 65%-os gabonapárlatot érlelek minimum 2 évig. Két év után vagy utóérlelem használt boroshordóban vagy kipalackozom a kétéves állapotában a whiskeyt. Kicsi kísérleti műhelyként megtehetem, hogy hordónként más és más összetételben készítem el a cefrét. Munkám sikerét az idő és a vásárlók döntik el.

Reményem szerint 2017-ben már Gemenc Whiskeyvel koccinthatok Önnel is, a kulturált alkoholfogyásztásra, – Egészségére!

Szőke Lajos

Gemenci Distillery termékei