Itt az OPERA – az első hazai craft-gin!

Az első igazán menő magyar gin

Régi vágyunk teljesül, amikor bemutatjuk az első igazán menő magyar gint, ami webshopunkban már kapható is! Az újpesti Első Magyar Ginmanufaktúra egy ipari ingatlan alsó szintjén főzi az Operát. Tizenegyféle fűszerrel, tihanyi levendulával, hazai borókával, grapefruit héjjal, és az Európa szerte alig használt, de Magyarországon közkedvelt mákkal!A gin műfaját ma már naponta újraértelmezik. Egy saját értelmezés nélkül nincs is sok értelme belevágni a ginkészítésbe. Az Opera is erre a nemzetközi színpadra lép fel saját személyes gin-értelmezésével.

Az Opera tehát korántsem légüres térben született. A fejlett világ italkultúrája az elmúlt időszakban egyszerűen megbolondult a ginért, és a műfaj pár év alatt szinte újjászületett. Ma már nem két vagy három alap ginfajta, hanem sok száz különböző stílus és ízvilág, hozzáállás és üzenet versenyzik a bartenderek és a fogyasztók kegyeiért. A boróka természetesen a mai napig első helyen áll a gin fűszerei közt, de, hogy ki mennyit tesz bele az a lelkiismeretére van bízva, és számos gin-változatnak ma már alig-alig van borókaíze.

Teljes fegyverzetben

Az Opera ráadásul nem csak afféle szerethető hazai kezdeményezés, hanem nagyszerű gin és jól átgondolt termék, ami teljes fegyverzetben pattan ki a földből 2019 február utolsó hetében. Dámosy Bálint, az Első Magyar Gin Manufaktúra társtulajdonosa nem is hirtelen ötlettől vezérelve főzött gint – évek óta fejlődő, jól előkészített projektről van szó, melyet sok évnyi külföldi tapasztalatszerzés és komoly tanulás előzött meg. Ez meg is látszik nem csak a gin ízén, de a termék designján és a gyönyörű szeszfőzdén, melyet egy húszas éveket idéző speakeasy pult egészít ki – egy újpesti rozsdaövezetben. 

Mitől hazai?

Az Opera ízében a visszafogott borókásság hamar egy gazdag és selymes fenyőíznek ad utat, mielőtt érvényesülhetne a hűvös citrusosság. Utóízében ánizsos süteményes kis meglepetések sorakoznak. De az igazi titok ebben a selyemben van, amiben némi keserűség is rejtőzik és szerintem nincs az a kóstoló, aki ebben a kontextusban felismerné, de mivel én tudom, elárulhatom: mák! A mák használata az, ami utolérhetetlenül egyedivé teszi az Operát. Így kell a nemzetközi porondon előnyt kovácsolni abból, hogy az ember gasztronómiai anyanyelve magyar!

Megjött tehát az első nemzetközileg is komoly siker elé néző újhullámos magyar párlat, így hát már nem dolgoztunk hiába. Keressétek jövő héttől az Operát a legmenőbb budapesti bárokban és kocsmákban, próbáljátok ki koktélban vagy csak önmagában! Webshopunkban viszont már most is kapható!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..