Posted on Hozzászólás most!

A svájci hadjárat

Bart Dániel és Simonfai Balázs Zürich fölött

Svájci kalandok

Április elején kisebbfajta magyar különítmény indult Svájc felé. 3 raklapnyi magyar sör két kis furgonban Zürichbe, másik 9 raklap 5 pesti főzdétől pedig Bazelbe, a Bierlager raktáraiba. Mi a furgonokkal Zürichbe tartottunk a ProBier fesztiválra, melynek idén Magyarország volt a díszvendége. A svájci közönségnek a HudiHudi szervezésében mutatkozott be a Reketye Sörfőzde, a Fehér Nyúl, a Mad Scientist, a Hara Punk és a Yeast Wörks!

Magyar stand a svájci fesztiválon

Miközben Bazelben

két multitap bár rakta csapra a csapolt söreinket, és tette hűtőbe az üvegeseket, mi Zürichben nem győztük csapolni Son of a Bitch-et, a Toyko Lemonade-t vagy a Black Mammát. A Duke of B#d#p#stet kicsit kalandosabb úton került csapra, miután egy szerencsétlen véletlen miatt lemaradt a furgonról. Bázelből, vonattal kellett átküldeni egy hordót a Bierlager raktárából – ami némi cihelődés után szerencsésen meg is érkezett.

Svájci vendégszeretet

A svájci fesztiválon óriási sikere volt

a magyar söröknek (meg amúgy a zsíroskenyér-töpörtyű-házikolbász kóstolótálnak, amit az Élesztő Pancs Placctól kaptunk útravalóul), és a visszajelzések azt mutatták, hogy a craft-beerrel amúgy csak mostanában ismerkedő zürichi közönség szerint a) nálunk volt a fesztivál legjobb IPA-ja, b) nálunk vannak a legőrültebb sörök!

 

A siker nem is maradt visszhangtalanul: bazeli importőrünk most rendelte meg a második kört az előző szállítmány legjobban fogyó söreiből!

Posted on Hozzászólás most!
Posted on Hozzászólás most!

Wink Maraton 2018

Wink Maraton Nagytád

Az idei évben is felajánlottunk némi sört a Nagyatád Maraton résztvevőinek. A futás után úgy éreztük, jól fog esni nekik! Ha szerettek futni mindenképpen látogassatok el a versenyre és ha elég gyorsak vagytok még BrewDog sört is nyerhettek!

A csomagban Punk IPA, Dead Pony Club, 5 AM Saint és Elvis Juice van!

Hajrá!

Látogasd meg a rendezvény honlapját ide kattintva!

Wink Maraton futófesztivál

Posted on Hozzászólás most!
Posted on Hozzászólás most!

Bemutató terem

Hudi Hudi bemutatóterem öreg asztal

Kedves mindenki!

Megnyitottuk bemutatótermünket a Corvin negyedben! Minden partnerünket várunk itt szeretettel, sörrel, ciderrel, kávéval…

A helyszínen a termékeken kívül megtekinthetőek  a reklámtárgyaink és bárfelszereléseink is.

BrewDog, Hara’Punk, Reketye, RothBeer, Sheppy’s….

google maps

Posted on Hozzászólás most!
Posted on 1 hozzászólás

Indul a Black Mamma projekt!

Yeast Wörks Black Mamma Americano

Yeast Wörks Black Mamma
A Black Mamma eredeti üvege

A Black Mamma története:

A Yeast Wörks még csak Élesztő Sörműhelyként volt ismert, amikor a Hara Punk sörfőzőivel együttműködésben először főzette meg a Black Mamma coffee-stoutot! A sör sokáig kizárólag az Élesztő vendégei számára készült. A kávés stout hamar megtalálta a közönségét – könnyű fekete teste és erős feketekávé lelke az Élesztő egyik legjobban pörgő sörévé tette.

Miért szerették ezt a sört?

Az Élesztő Sörműhely célja az volt, hogy népszerű söröket tegyen fel saját csapjaira, ezért adtunk rá, hogy a sör ne csak egy szűk réteg tetszését nyerje el. Könnyen iható fekete sört főztünk, amit akár nyáron is szívesen vásároltak. A kávéivók már a sör karakteres kávéillatától elaléltak, ami után a sör komplex – pörköltmalátás, komlós – kávéíze sem okozott csalódást.

 Az újrakezdés

Aztán különféle okok miatt kimaradt egy pár főzet, de a közönség nem felejtette el a Mammát. Annyit emlegették az élénkítő hatású coffee-stoutot, hogy éreztük, újra kell indítanunk a Black Mamma sztorit, mert még sok minden van benne!

Az új Black Mamma már a Bart Dániel és Soós Olivér alkotta Yeast Wörks produkciójában készült, de továbbra is a receptet évekkel korábban összeállító Csanád Márton és Simonfai Balázs – a Hara Punk – együttműködésével – a Hop Top Sörfőzdében: Ali Rawech Szami jóvoltából. Kávés partnerünk a Lumen Kávézó és László Péter!
Yeast Wörks Black Mamma Americano

Az új Black Mamma

A Black Mamma a jövőben 3 variácóban kerül majd piacra: Americano, Classico és Special. Az első kettő az évszaktól függően lesz elérhető, az Americano egy könnyedebb változat a melegebb hónapokra, míg a Classico egy testesebb és magasabb alkoholtartalmú a hidegebb időkre. A Special verzió még kialakítás alatt áll – itt szabadjára engedtük a fantáziánkat, de erről ezen a ponton többet nem árulhatunk el!

Posted on 1 hozzászólás
Posted on Hozzászólás most!

Megnyitott a berlini Labor Bár!

Labor Bar Berlin

Budapesti mintára, a Szimpla és a Hudi Hudi együttműködésében nyitott meg a Labor Bar >>> a friedrichshaini Boxhagener Platzon! A koncepció megálmodója, Szűcs Péter, kocsmáros a Mad Scientist képi világát vette alapul a Labor bárhoz – a burkolat fehér akár egy műtőben, a csapok üvegből vannak, a sört lombikból ihatjuk! A sörök pedig jórészt az őrült tudósok laboratóriumából kerülnek elő, vagy az ő ajánlásukkal jutnak fel a csapra.

A legvidámabb barakk

A megnyitóra egy kollaborációs főzettel készültünk – ami először történt Budapest és Berlin közt! A Mad Scientist sörfőzői a BRLO sörfőzdét látogatták meg, hogy lefőzzenek egy dupla New England IPA-t, ami a „Hoppiest Barrack” nevet kapta – a „Legvidámabb barakkra”, Magyarországra utalva – ezt a sört először a Labor megnyitóján csapolták, majd másnap a BRLO taproomban rendezett Mad Scientist csapfoglaláson, de olyan hamar elkapkodták, hogy a budapesti Labor bárba már csak egy ár hordó jutott.

Labor Bar Berlin

A Labor Bár megnyitása szép pillanat a magyar sörök külföldi térhódításának történetében, hiszen most először nyílt egy önmagában is izgalmas bár, ami kifejezetten egy magyar sörfőzde söreinek szolgál bemutatóhelyül.

Labor Bar Berlin

Ha már Berlinben jártunk, elkezdtük szervezni a Mad Scientist következő kollab főzetét a jó nevű Berliner Berg sörfőzdével, és megrendeztünk egy csúcstalálkozót a Budapest Beer Week szervezői és a Berlin Beer Week szervezői közt, hogy együttműködhessenek mindkét város sörkedvelőinek örömére!

Labor Bar Berlin

Posted on Hozzászólás most!
Posted on 1 hozzászólás

Van egy jó hírünk és egy még jobb! – a BrewDog 2018-ban

BrewDog tulajdonosok

BrewDog kínálat

A 2017-es évben a BrewDog a hatalmas üzemfejlesztés miatt kiszolgálási problémákkal küzdött – azaz nem volt mindig minden sörből elég midenhol – de ezek a problémák az év végére teljesen megszűntek. És ami még ennél is jobb: sikerült elérnünk, hogy a BrewDog-sörök eddiginél sokkal szélesebb skáláját hozhassuk el a magyar közönségnek – ráadásul nem egyszer valamikor, hanem mindent a megjelenés után azonnal.

 BrewDog csapon

2018-ban már nem csak az alapszortimentet kínáljuk hordós kiszerelésben – csapra tehetővé válnak az olyan különlegességek is, mint a Cocoa Psycho vagy a Tokyo! Forgalmazni kezdjük továbbá a BrewDog frissen kifejlesztett, direkt nemzetközi piacra szánt kizárólag csapon elérhető szortimentjét is. Ezekről az újdonságokról itt, illetve a saját és a partnereink facebook-oldalán fogunk hírt adni.

BrewDog Üveges Sörök

BrewDog a boltban

A nemzetközi trendeknek megfelelően egyre több BrewDog sör érkezik dobozban és 660 ml-es üvegben. A dobozok 330 ml-esek, kivéve a Punk IPA-t, amiből félliteres is lesz!  A kisüveges sörök is megmaradnak, de néhány termék esetében kivezették és a 330 ml dobozos és 660 ml üveges kínálat párra álltak át.

Ma még sokakban vannak fenntartások a dobozos sör ellen, pedig ez a kiszerelés a doboz olcsósága és a szállítás könnyebbsége miatt jóval olcsóbbak tud lenni. De még csak nem is ez a legnagyobb erénye – hanem az, hogy a dobozban tovább friss marad a sör! Aki kóstolt már valaha főzdében friss sört, az pontosan érti ennek a jelentőségét. Ezen a fronton pedig a doboz veri az üveget!

BrewDog bár Camden

BrewDog Bar Budapesten

Itt az ideje, hogy Róma, Helsinki, Tokió és Sao Paolo után Budapesten is megnyisson az első BrewDog Bar. Erről már a tavalyi évben megkezdtük az egyeztetést a skót céggel és reméljük 2018-ban már meghívhatunk a megnyitóra. Ha fejlemény van, szólunk!

Posted on 1 hozzászólás
Posted on 3 hozzászólás

Budapest sör hét 2018

Budapest Beer Week 2018 logo

Mi már a Budapest sör héthez hasonló rendezvény részesei voltunk 2017-ben Berlinben, ahonnan nagyon jó emlékekkel tértünk vissza. Az, hogy már Budapesten is lesz egy ilyen rendezvény, ( reméljük nem csak egy ) felvillanyozott minket és felhínánk mindenki figyelmét, hogy ez ígérkezik a legjobb sörös rendezvénynek 2018-ban!

A Budapest Beer Week

A rendezők egyenlőre csak angolul kommunikálnak a rendezvény honlapján, de hamarosan magyar nyelven is elérhetőek lesznek az adatok. Összefoglalva néhány szóban mire számíthattok:

A sörfőzdék

Több Magyar és nemzetközi kézműves sörfőzde köztük, természetesen a BrewDog is képviselteti magát. Mindenkitől igyekeztek valami különleges főzetet beszerezni, nem csak az alap kínálatot felvonultatni. Ennek a bejegyzésnek a pillanatában már 160 sörkülönlegességről ír a rendezvény honlapja, de érdemes néha rápillantani, mert a szám növekszik!
Ide kattintva ugorhatsz az aktuális listára

Helyszínek

Több vendéglátó helyen Budapest területén csapfoglalások lesznek és lesz egy hagyományos értelembe vett fesztivál helyszín is. A vendéglátó helyek listája megtekinthető ide kattintva. Többször érdemes ránézni, mert a lista folyamatosan bővül!

kövessétek ezt a blogot a további információkért!

Posted on 3 hozzászólás
Posted on 2 hozzászólás

Az új online áruházunk

Online áruház

Elindúlt az új online áruház. Ezzel kapcsolatban indítunk egy beszélgetést, ahol a használattal kapcsolatban tudtok kérdéseket félteni, vagy észrevételeket megírni nekünk. Ezzel segítve a fejlesztést, hogy minél gördülékenyebb legyen a kiszolgálás.

Jelszavak

A régi áruházból átkerültek a regisztrációk, de a vásárlási előzmények nem. Illetve a jelszavakat sem tudjuk átvenni, ezeket újra kell kérned, majd a belépést követően a fiókodban egy tetszőlegest beállíthatsz.

Hírlevél

A levélküldő rendszerünk sem teljesen kompatibilis, ezért kérünk titeket, hogy hagyjátok jóvá a levélküldést. Erről kaptatok egy levelet ahol egy linkre kattintva ez megtehető, vagy az adatlapotokon az áruházban is van mód rá.

Jó vásárlást!

2018 -tól a régi áruház nem használható! 

Posted on 2 hozzászólás
Posted on Hozzászólás most!

BrewDog Jet Black Heart NITRO dobozban

BrewDog Jet Black Heart NITRO

2018-tól a BrewDog Jet Black Heart dobozos kiszerelésben is kapható lesz! Ez nitróval lesz töltve, amitől sokkal krémesebb lesz. Ez az eredetileg is krémes, vaskos pörkölt malátás, kávés és csokoládés ízű sör, amit a komlók gyümölcsös ízekkel egészít ki, még lágyabbá válik, a nitrogéntől.

Várhatóan márciustól lesz elérhető itthon, de addig is kipróbálható a hordós verzió, ami eddig is nitrós volt! Keressétek a PUB-ok csapjain, hiszen ez kapható már!

Megtekintheted Jet Black Heart -ot az áruházban is!

Posted on Hozzászólás most!
Posted on Hozzászólás most!

Óriások közt

Szilágyi tamás - Mad Scientist

A Berlin Beer Week hivatalos megnyitóeseménye egy hajón volt, ami a Spree folyón csordogálva egy 50 csapos sörkóstoló esemény színhelyéül szolgált olyan sörfőzdékkel, mint az Epic Brewing, a Firestone Walker, a Brewdog, a Mikkeler vagy az Omnipollo. Ide a Mad Scientist egy darab meghívót kapott, és a főzdétől a Mango Bay volt csapon.

Nem az első olyan esemény volt ez, ahol igazi premier ligás sörfőzdékkel együtt jelentünk meg. Ez volt azonban az első olyan, hogy egy szakmai közönség számára történő kóstoláson vettünk részt, meghívásos alapon. Amíg Bécsben, hasonlóan bárkihez, aki kifizette a kiállítói díjat, egy stand voltunk, ahol opcionálisan lehetett sört kóstolni, itt most tudtuk, hogy ott vagyunk a sörsörban, és ezek az emberek, akik a világ sörelitjéhez tartoznak, meg fogják kóstolni a sörünket. Ezek a figurák most fintorogva vagy semleges arccal elengedik a poharat, és lépnek a következőre, vagy elismerően biccentenek, és megjegyzik a nevünket. Talán megkérdezik a barátjukat, hogy ‘hé, te vágod ezt a főzdét?’ Mert ugye hiába veszünk részt egy ilyen eseményen, ha semmilyen hatást nem váltunk ki a kóstolókból.

Az első eshetőségnél én totálisan fölöslegesen vigyorgok ott valahol az emberek között, szóval úgy voltam vele, hogy akkor akár én is kipróbálhatnék egy-két sört. Az elején szisztematikusan kitaláltam, hogy sörstílusok és intenzitás alapján fogok végig kóstolni párat, de az este hatos induláskor már annyira rá voltam pörögve a – szigorúan szakmai – tesztelésre, hogy úgy döntöttem, egészen egyszerűen elkezdem az első csapnál, és végig megyek az összesen úgy, ahogy van. Egy kicsit kaotikus volt, ahogy váltották egymást az Imperial stoutok, az alternatív erjesztésű sörök és az IPA-k de talán annál szórakoztatóbb volt ez az ömlesztett kontrollálatlan mámor.

Nagyjából a huszadik sörnél sikerül annyira feloldódni, hogy elkezdtem megkeresni a különböző alkotások szerzőit, és gratuláltam a nagyszerű sörökhöz. Az amerikaiak között olyan sörök, és ezek sörfőzői is jelen voltak, akik az ottani sörforradalom zászlóshajói voltak egykoron, évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött. Egy szakmai katarzis ezekkel az emberekkel kezet rázni, és szinte leírhatatlan élmény az, amikor azt kapom vissza, hogy ők meg pont hogy a mi sörünktől voltak elájulva. És nem olyan diplomatikus terelősen, hogy ‘hm, aha, jaja az elég jó volt, gratulálok’ hanem úgy, hogy ‘úúú az kibaszott jó volt, most szóltam a többieknek, hogy igyák ezt’.

Már az is hatalmas szó lett volna, ha nem lógunk ki extrémen negatív irányba a rengeteg sztársör között, de az elcsípett félmondatok és a konkrét visszajelzések alapján ez nem hogy nem történt meg, hanem mintha teljesen egyenértékű tagjai lettünk volna ennek az illusztris társaságnak.

A Brewdog Báros afterpartyt is beleszámolva egyéni csúcsot sikerült dönteném 51 megkóstolt sörrel, de sajnos azt kell hogy mondjam, hogy az utolsó pohár (BrewDog – Tokyo*) egyértelművé tette, hogy jelenleg ez nagyjából a maximum, amit a szervezetem még be tud fogadni.

Azt, hogy ez az esemény a közeli pozitív jövő hírnöke, vagy csak egy véletlenszerű 240 percig tartó álom, most még nem tudni, mindenesetre mi mindent megteszünk azért, hogy egyszer eljöjjön az a pillanat, amikor majd mihozzánk jönnek oda fényképezkedni, és aztán hazaérve úgy foglalják össze az eseményt, hogy ‘olyan főzdék is ott voltak, mint a budapesti Mad Scientist’.

A képen Kevin Cromptonnal, az Epic Brewing head brewerével vagyok (1994 óta főz a arc)

Szilágyi Tamás – Mad Scientist

Posted on Hozzászólás most!