Sheppy’s cider

Sheppy's cider mester

A Sheppy’s cider (almabor) üzem

jelenlegi székhelye Londontól nyugatra, a Somerset megyei Bradford-on-Tone-ban található, ahová 1917-ben költözött a cég. Somerset megye régóta híres az almabor – cider – készítéséről, és az itt termeszezett almafajtákról, melyek a legalkalmasabbak a Sheppy’s cider elkészítéséhez.

Az üzem minden évben látogatók ezreit fogadja és büszkén mutatja be a több mint 200 éven keresztül mesteri szintre finomított almabor készítési eljárásait.

A cég története

1816-ban kezdődött John Shepson cider készítővel, aki  később Sheppy-re változtatta a nevét. 1845-ben második John és Deborah Sheppy vásárolt egy almafákkal beültetett földterületet. Ezek az ősi almafák a mai napig állnak. 1917-ben a negyedik generáció – James és Stanley Sheppy  a Tree Bridges Farmra költözött. 1927-ben megszületett az ötödik generáció, Richard James Sheppy, a jeles alkalom tiszteletére a család egy gyümölcsös kertet ültetett. Richard, és apja Stanley a cég történetének legfelemelőbb és leglesújtóbb pillanatait élték meg. Mindketten óriási elismeréseket kaptak az általuk készített almaborokért, viszont nekik kellett átvészelniük a második világháborút, amikor is a cider piac teljesen megszűnt. 1950-ben Richard elnyerte a Bath and West Show aranyérmét, majd 1978-ban a megnyitotta  a látogatók számára a “Vidéki élet múzeum és teaszobát”. 1998-ban David vette át az üzletet nyugdíjba vonuló édesapjától és ezzel megkezdődött a hatodik generáció története…

Napjainkban

Ma a Sheppy’s az egyik leghosszabb múlttal büszkélkedő almabor készítője. Minden csepp almaborában benne van a modern technológia és az a 200 évnyi  tapasztalat, amit apa hagyott fiára 6 generáción keresztül!

Ciderek

A termékeket három kategória szerint különböztetjük meg: édes (sweet), közepes (medium) és száraz (dry). A legtöbbjük szénsavas és áttetsző ital, de a kínálatban van ködös (cloudy) és szénsav mentes is (still). A Sheppy’s almaborok szénsavassága enyhe és készítésénél kiváló minőségű almákat használnak!

Elérhetőek üveges ( 500ml ) és dobozos ( 300ml ), illetve hordós kiszerelésben is.

Sheppy’s cidert ide kattintva vásárolhat.