Terminus No 1. Dry GIN

11'320 Ft + áfa

Ez a gin Gózon Péter budapesti bártender recept alapján egy ulramodern osztrák lepárlóban készült. A lepárláshoz felhasznált 11 fűszer között ott van a magyar piros paprika is. Hűvös, citrusos, lecsengésében visszafogott paprikás csípősség. Tonikkal fogyasztva a csípősség eltűnik és citrusos ízei kerülnek előtérbe. A legszebb, frissítő nyári Gin & Tonic tökéletes alapanyaga.

Leírás

Terminus No 1. Dry GIN

Ez a gin Gózon Péter budapesti bártender recept alapján egy ulramodern osztrák lepárlóban készült. A lepárláshoz felhasznált 11 fűszer között ott van a magyar piros paprika is. Hűvös, citrusos, lecsengésében visszafogott paprikás csípősség. Tonikkal fogyasztva a csípősség eltűnik és citrusos ízei kerülnek előtérbe. A legszebb, frissítő nyári Gin & Tonic tökéletes alapanyaga.

Vacuum Distilled Dry Gin

A CARL féle lepárló készülékek több mint 145 éves múltra tekinthető vissza, egyedi réz és rozsdamentes acél lepárlók gyártásában járatosok. 1869 óta gyártják készülékeiket Németországban. A TERMINUS gyártásához egy átalakított négy tárcsás kisüsti lepárlót használ a főző mester. Különlegessége, hogy nyomásra történik a lepárlás, vagyis nem szükséges 78 fok felé forralni a párlatot, hogy párologjon az alkohol, hanem elég 38 fok felé forralni. Előnye: A fűszerek nem sérülnek a forralás során, sokkal lágyabbak maradnak az ízek. Hátránya: drágább, mint az átlagos lepárlási eljárások. A fűszereket együtt áztatják egy megadott ideig, ami a lepárló mester titka. Ezt követően 1x lepárlás történik, majd szűrés, hígítás és palackozás.

Botanicals:

11 fűszert tartalmaz. Boróka, koriander, citrom héj, narancshéj, orris gyökér, angelika gyökér, fekete bors, zöldkardamom, piros paprika por, zsálya, borsikafű

A fűszereket a mediterrán konyha, illetve a magyar gasztronómia ihlette.
Illat: Boróka, zsálya, mentás citrusos.
Íz: Frissítő, zsálya, kardamom, paprika a háttérben, csípősség, ami a fekete borsból jön.
Lecsengés: hosszú mentás utóíz.

A zsálya a menta családjába tartozó növényfajta, használata főleg a mediterrán konyhára jellemző. Gin fűszerként ritkán alkalmazzák kényessége miatt.
(Túlzott mennyiségben idegméregként hat). Kifejezetten hideg ízként jelenik meg, emiatt szoba hőmérsékleten is hidegnek tűnhet a párlat.

G&T-hoz tökéletes választás. Arány 2:1 különben a Gin lány ízeit elnyomja a tonic.

Perfect serve:

TERMINUS & Indian Tonic – Zsálya levé és narancs peel
TERMINUS & Mediterran Tonic – Kaliforniai vagy kápia paprika.
TERMINUS & Bodzás vagy ízesített Tonic – Uborka


több GIN

További információk

Alkohol %

40

Térfogat

0.5

Manufaktúra

Terminus

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.