Thornbridge Sörfőzde

A Thornbridge Sörfőzdét 2005-ben alapította két angol üzletember a történelmi Thornbridge Hallban egy használt sörfőző felszereléssel és két fiatal sörfőzővel. A sörfőzdét felállították a frissen felújított gótikus kastély melléképületében egy gyönyörű 100 holdas park közepén. Az első főzetük, a Lord Marples egy klasszikus 4%-os bitter volt, amit azóta is főznek.

Második körben azonban úgy döntöttek, kockáztatnak, és megfőzték az 5,9%-os Jaipur IPA-t, ami az akkor még mértéktelennek számító amerikai-komló használat révén igencsak kitűnt a korabeli sörkínálatból. A Jaipur tette ismertté a sörfőzdét, és a kereslet hamar túlszárnyalta a kínálatot, és hamar eljött az új fejlesztések ideje. 2009-ben Bakewellben nyitották meg új modern sörfőzdéjüket, az eredeti főzdében ma már helyi csak helyi főzeteket főznek, illetve újdonságokkal kísérleteznek.

Az első angol kézműves sörfőzdének is nevezett Thornbridge azóta 135 országba exportálja a söreit, melyeket 2018 karácsonyától a Hudi Hudinál is be lehet szerezni.