Tsunami – kóstoltunk

Hopfanatic Tsunami

Tsunami, imperial bourbon coffee stout – Hopfanatic

Az új polcokon stílus szerint csoportosítottuk a söröket, és azt vettük észre, hogy tucatnyi érdekes stout méreget minket a bal felső sarokból. Rég ittunk már Hopfanaticot, és a Tsunami különösen szemtelenül viselte magát, ezért kiemeltük a többi közül, és megkóstoltuk. A Hopfanatic Tsunamija egy imperial rozsos stout, kávéval, bourbon hordó chips-szel, ennek minden hozadékával.

Az alkohol brutális, 15,2%, a főzde 2028-ig vállal garanciát a minőségéért, szóval a címkét böngészve már ezen a ponton felkapja a fejét az ember, igazi nagyágyúról van szó. Kitöltve a színe is ezt támasztja alá: éjsötét, tömör, átláthatatlan. Sűrű és krémes már ránézésre is, a habja vastag és tartós. A pohárban könnyen összetéveszthetnénk egy frissen felszolgált, minőségi presszóval. Az illat nem akar lehengerelni. A presszósság itt is felbukkan, de mellé kicsike szalma és egy patikai tisztaságú svájci istálló is felrémlett nekünk. Az íz borsos, harapós, medvecukor volt az első hasonlatunk. Jóleső fanyarsággal és kesernyével ér véget, igen hosszú lecsengéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..