Valami eltört a Brewdognál

Törött üvegek az OverWorks főzdében

Kísértet a palackban

Távolról hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világ legmenőbb főzdéiben minden flottul megy, és a kockás-inges sörmester derűsen uralkodik rozsdamentes acélból, malátából, komlóból és élesztőgombákból álló birodalmán. És csak mi bénázunk félrenyomott címkékkel vagy elkeveredett söröshordókkal. Hát nem: a BrewDog Overworks most nagyon ráfaragott egy palackrendelésre.

Veszélyes baktériumok

A kontinensen először Budapesten, az Élesztőben bemutatkozott Overworks, a Brewdog savanyúsör-főzdéje egy merész kísérleti vállalkozás. Olyan főzde melyben az ősi spontán-erjesztésű sörök újra feltalált verzióit, a sour beereket főzik. A sour beer hazánkban is egyre divatosabb, de nálunk valójában senki nem használja ezeket a sörfőzésre igencsak veszélyes savanyító baktériumokat. A hazai úgynevezett kettle sour-ekbe sikerül úgy becsempészni a savankás ízeket, hogy az erjesztés hagyományos módon történik.

Katasztrofális hiba az OverWorks első palackos szériájában

Itt tehát nem is egy friss cégről van szó – a Brewdog 2006-os alapítása óta óriásléptekkel a világ vezető craft-brewery-je lett! Mégis óriási baki csúszott az első Overworks palackok piaci megjelenésébe. Ezekben a napokban érkeztek volna meg a boltokba a gyönyörű, nehéz, logózott barna üvegek, de pár napja a BrewDog úgy döntött nem engedi ki a rakományt. Az elmúlt hetekben egyre több üveg tört szét a rutinszerű kezelés során, így be kellett látniuk, hogy az általuk vásárolt üvegekben katasztrofális szerkezeti hiba van, amitől nagyon könnyen széttörnek. Így ezek nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. Ami egyben azt is jelenti, hogy az üvegekkel együtt kidobnak több százezer font értékű sört – fél éves munka eredményét.

Összetört álmok

A híresen jól kommunikálós skót sörfőzde egy percig sem titkolta a blamázst és elnézést kért a fogyasztóktól, akik már nagyon várták az újfajta sört. Miközben a gyártótól megrendelték az új logózott üvegeket – ami egyben azt is jelzi, hogy az üveggyár minden bizonnyal kompenzálta a BrewDogot az elveszett sörmennyiségért – ideiglenesen jeltelen Magnum palackba töltik a frissen megérő sört. Mert persze fontos a szép üveg, de azért a sör az fontosabb. És az is, hogy a sör ne a főzdében álljon, hanem eljusson a közönséghez!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..