Honfi Anna

Záptojás

2017-07-26 0 By Anna

Komolyan gondoltam, hogy magassarkúban végigsétálom a várost ezzel a három lassúmozgású sörhasú emberrel, aztán meg 4 órát talpalok, hogy csináljak 300 képet, hogy ők jól eladják magukat, jah és plusz pár óra szerkesztés? …basszus, tényleg mazochista vagyok.
Hát igen, igen. Ezt imádom. Hogy van súlya a dolgoknak, mert Berlinben lehetek egy exkluzív hajón. Vagyis, várjunk csak. Ez nem is annyira exkluzív. Mi ez a térdig felhúzott avokádó mintás zokni? Ezek azok a nagy sörfőzős arcok? Nahát…

…hát oké, legalább ezt is tudom, így nem érzem kényelmetlenül magam, ha beszélgetni kell. Pedig jó volna csak a fotógép vagy a pohár mögött tündökölni saját magamnak. Huh, na ezt hagyjuk abba…mi van már azzal a hajóval? Na nee…még 40 perc, mi a szart fogunk csinálni itt a napon? A lépcső is kurva meleg, mindjárt besülök. Jó, hogy legalább a társaság megvan, még ebben a számomra alig ismert témában is van fantázia, legalább tanulok valamit. Na végre!…ja, hogy még nem mehetünk le a hajóra? Jesszus, miért mászik rám ez a nő, meg a csávója, komolyan ennyire alacsony lennék, hogy nem vesznek észre? Ja, öregek, azok már nem figyelnek magukon kívül másra. Uhh, köszi Olivér, hogy megmentesz, és arrébb megyünk, amúgy is utálom a tömeget. Milyen komoly hangsúlyt fektetnek a fogadtatásra, meg a stábra…ez tényleg ekkora rendezvény? Na mindegy, majd megértem, ha bent leszünk. Mehetünk? Komolyan? Ez az! Menjünk befelé..itt van Tiffany, akkor köszönünk, bemutattok? Helyes nőnek tűnik. Hol a sör?

De menő poharak…jó ez a féldecis kóstolópohár…jajj, fotóznom kell, basszus, de nem érzem. Talán, ha iszom párféle sört, akkor meg jön az ihlet, de azt persze még nem lehet. Ez most komoly? Akkor addig mit csinálunk? Jó, akkor nézzük a listát. Fú, hát itt van kávés sör meg savanyú sör, amire épp rá vagyok kattanva. Tuti, hogy IPA-t nem iszom, nem az én ízlésem. Állítsunk akkor sorrendet. Pilseni nincs is? Csak valami teás? De jó, hogy pont a kedvenc legelemibb sörtípusból egyet sem csapolnak, na nem baj, el leszek a többivel is. Milyen jópofák az emberek, tök jó, hogy így élvezik, na pont ott egy pillanat, lefotózom.

 

Nézzük akkor a söröket, jó lenne egy savanyú sört kóstolni. Micsoda? Hogy pont ez nem működik? Ó, de van egy másik, na jó, akkor megpróbálom azt. Ez a csaj mondjuk nem valami lelkes, és nem is öblíti ki a poharam. Hát jó, lehet ezzel ez a szokás. Huh, nem is rossz, már mióta az Élesztőben belekóstoltam abba a savanyú sörbe erre vártam. Fincsi, mintha egy fél citromot belefacsartak volna. Nem is értem a citromos sörnek mondott üdítőt hogy tudják ilyen néven árusítani…semmi köze hozzá. Hát ez jó volt, mit is igyak következőleg. Jó, hogy lehet kire számítani. Ez micsoda? Mindegy, jó lesz, fő, hogy új ízeket érezzek. Aszta, ez meg milyen? Uborkás? Hát ez valami fantasztikus. És az? Barackos? Hú, hát ez is nagyon jó. Nahát, mégis csak nő vagyok, hogy ezek az édesebb cuccok is ízlenek. Tök jó, hogy ilyen vidámak az emberek, mindenki egész közvetlennek tűnik, egyáltalán nem para, hogy fotózzák őket…csak ne lennének ilyen szarok a színek.

Nézzük megint a listát, mit nem próbáltam még…az a teás, az legalább pilseni, na nézzük. Nem is rossz, mint egy üdítő. Simán eliszogatnám esténként. Áh, Bálintnak hogy bejön, már a harmadik körnél van. Te jóég, mennyit ihattunk már, és még mindig van, amit nem kóstoltunk. Legyen egy erősebb? Nézzük, melyik az. Komolyan egy gyümölcsös a legerősebb? Hörpintsünk akkor bele. Na ez valami kiváló, magyar szájíznek való, nem tudnék belőle literszámra inni, de pont aszús beütése van, ami otthon tuti bejönne mindenkinek. Baromi meleg és büdös van. Sör és emberszag. Menjünk föl, ez egy nagyon jó ötlet. Itt sokkal jobb, még a lépcsők sem megterhelők, bár már érzem a lábam. Keressünk egy ülőhelyet. Kicsit sokan vannak itt fönn. Gyújtsunk rá. Miért megy le a parancsnoki híd? Ezzel lehet ilyet? Azalatt a híd alatt hogy férünk el? Komolyan le kell bukni? Hát ez nagyon vicces. Vajon azok a srácok észreveszik?

Tényleg vicces, jó, hogy mindenki fotózik. Elég sokáig tart. Igen, Tomi csinálj úgy, mintha eltolnád a hidat. Persze hogy menő. Keressük meg a többieket. Ez? Büdös? Igen, eléggé az. Mintha záptojás lenne. Mi, hogy nem meritek meginni? Ide vele! Nekem pont ízlik, hogy olyan az íze, mint a szaga. Jó kénes. Kell a szervezetnek. Jó a…most nem jut eszembe mire, de kell a szervezetnek. Kérjünk valamit az amerikaiaktól. Jaj, hát ő nagyon aranyos. Érdeklődik irántam. De cuki, konkrétan megvett. Kéne vele egy interjút csinálni, jó fejnek tűnik. Persze lehet, hogy csak a marketing, vagy a lábaim…Menjünk inkább föl. Megfordultunk már? De szép a naplemente. Csináljunk pár giccsfotót, úgy is hiányzik a portfóliómból. Szép ez a város, és kifejezetten szabadnak tűnik.

 

 

 

 

 

 

 

Honfi Anna